Йотова за катастрофата: Къде е държавата?

Йотова за катастрофата: Къде е държавата? | StandartNews.com

Инцидентът във Върбишкия проход е диагноза на държавата. От беднотия хората са отишли за 7-8 лева надница да берат лук. Къде е държавата? Няма я. Когато има загинал - дали е един, дали са повече, трагедията е голяма. Така коментира тежката катастрофа с камион край Върбица зам.-председателят на комисията по правосъдие и вътрешни работи в Европарламента Илияна Йотова (БСП/ПЕС) Илияна Йотова.

Относно БСП пред Нова ТВ, тя каза, че за нея е било голяма новина Борислав Цеков да бъде кандидатът на социалистите за София.

„Софийската градска организация на БСП има своите варианти, не съм чула Борислав Цеков да бъде сред тези варианти", заяви тя и добави, че за тези избори България по отношение на политическата конфигурация не е същата – има много нови субекти, политически партии и възможности за коалиции. „Много редки са вече намесите на централното ръководство по отношение на листите", обясни Йотова. „Жалко е, че дискусия не тръгна още от самото начало, какво всъщност предлага БСП няколко месеца преди предстоящите избори, защо си заслужава въобще да се претендира за властта в българските общини, а се тръгна по едни доста вътрешнопартийни въпроси", каза още тя.

„Да, имаше интрига, защото имам усещането, че някои поправки гръмогласно бяха наречени „анти- Станишев". Не е сериозно да се мисли, че Сергей ще се кандидатира отново за шефския пост на „Позитано"", категорична е Йотова. „Не мисля, че това някога ще се случи или ако се случи трябва да има някакви изключително извънредни обстоятелства", заяви тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай