Йотова: Целта ни е победа

Йотова: Целта ни е победа | StandartNews.com

Илияна Йотова: Целта ни е победа на президентските избори и край на монопола на ГЕРБ във властта

Целта ни може да бъде само една и това е победа на тези президентски избори и край на монопола на ГЕРБ във властта. Не е здравословно за което и да било демократично общество всички власти да са в ръцете на една партия."Това коментира евродепутатът от БСП/ПЕС Илияна Йотова за Фокус.

 Тя изрази убеденост, че след като левицата представи тази алтернатива, президентската власт ще бъде с различен политически цвят и ще даде друго бъдеще на България. „Тогава от само себе си ще дойдат и предсрочните парламентарни избори и нататък всичко по веригата, защото най-страшната коалиция, която е управлявала България в последните 25 г. е тази, която управлява в момента. Реформатори и ГЕРБ не се понасят, да не говорим да правят и реализират общи политики, а Патриотичният фронт иска да се закрепи в политиката. Ето на този монопол трябва да се сложи край", категорична бе тя.

Йотова посочи, че БСП ще води честна предизборна кампания. „Президентът трябва да може да чуе всеки в България и да има волята да защитава националния интерес. България приглася на други държави в ЕС, въпреки че страната ни, заради геополитическата си позиция, държи златна карта за решаване на проблеми свързани с бежанците, миграцията и сигурността", каза също евродепутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай