Йончева ще поднесе порция обвинения срещу министър

Разследването на Елена Йончева е правено през последния месец и цели да докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта...

Йончева ще поднесе порция обвинения срещу министър | StandartNews.com

Говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева ще представи днес своето разследване за корупция в Министерския съвет. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на БСП на 29 януари. Брифингът е насрочен за 10.00 часа.

Разследването на Елена Йончева е правено през последния месец и цели да докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта, припомня Агенция Фокус. То бе анонсирано още на 26 януари по време на четвъртото заседание на 49-тия конгрес на БСП от лидера на партията Корнелия Нинова, която допълни, че в разследването става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи.

По предложение на Корнелия Нинова конгресът излезе и с декларация в подкрепа на Йончева и свободата на словото. Декларацията бе единодушно приета от делегатите на конгреса и част от нея гласеше следното: „Всички ние днес сме Елена Йончева. Истината идва. Насилието няма да мине“. Приетият документ дойде като отговор на обвинението срещу говорителя на БСП за пране на пари в особено големи размери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай