Янаки Стоилов: След 25 години България влиза в нов преход

Янаки Стоилов: След 25 години България влиза в нов преход | StandartNews.com

Варна. Трябва да говорим за преход след прехода, защото след 25 години започна нов преход в България, каза във Варна зам.-председателят на БСП и зам.-председател на Народното събрание Янаки Стоилов. Ще може ли партията в прехода да се превърне в непреходна, попита риторично Стоилов на дискусия в морската столица под надслов „25 години-изгубени в прехода", организирана от градското ръководство на БСП и неговия лидер Борислав Гуцанов.

Във всяка община и област местните организации трябва да се заемат с равносметката на прехода, но и да формулират поне няколко реалистични проекта за съживяване на икономиката. Анализите за срива на предприятията, кой държи собствеността и какви са социалните показатели трябва да стартират преди да се правят програми за следващите избори, посочи Янаки Стоилов. Знам, че това не е лесна задача, но ако няма партия, която да го направи, блатото ще продължава, каза зам.-председателят на социалистите.

Той разкритикува, че част от бившето ръководство на партията, което се е отделило, е подкрупяло неолиберализма, а БСП също колебливо е участвало и насаждало този модел. В дискусията участваха историкът Андрей Пантев, депутатът от БСП Красимир Янков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай