Вземат мерки за здравето на военнослужещите

Въведени са мерки за своевременно наблюдение на здравословното състояние на личния състав

Вземат мерки за здравето на военнослужещите | StandartNews.com

Мерките, предприети за гарантиране здравето на военнослужещите и за съхраняване на потенциала на Българската армия и въоръжените сили да изпълняват отговорностите си по осигуряване на бойно дежурство и обучение на личния състав в условията на въведеното извънредно положение заради коронавируса, обсъди президентът Румен Радев на среща на "Дондуков" 2 с висши военни. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В срещата участваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, генерал Любчо Тодоров, командващ на Съвместното командване на силите, генерал-майор Михаил Попов, командир на Сухопътните войски, генерал-майор Цанко Стойков, командир на Военновъздушните сили, и бригаден генерал Митко Григоров, директор на дирекция "Логистика" в Щаба на отбраната.

Държавният глава получи уверение, че са въведени мерки за своевременно наблюдение на здравословното състояние на личния състав и се работи за снабдяването с предпазни средства на формированията от Българската армия, които продължават да изпълняват своите задачи. Военните формирования съхраняват своя потенциал за участие в действия в помощ на населението за предотвратяване и преодоляване на последствията от бедствия, аварии и катастрофи, както и за изпълнение на задачи по охрана и отбрана на обекти от критичната инфраструктура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай