Вучков: Няма драма в оставката ми

Вучков: Няма драма в оставката ми | StandartNews.com

Няма нищо драматично в моята оставка.Тя бе породена от противоречие с Бойко Борисов по повод професионалната съдба на главния секретар, за съдбата на реформата, която предприемаме. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков от парламентарната трибуна.

"Не мога да приема начело на професионалното ръководство на МВР да бъде лице, което олицетворява всичко, срещу което говорихме като опозиция. Името му се свърза с модел, който беше противопоставен на българското общество на злополучния 14 юни 2013 година", каза още той.

Вълнуваше ме и въпросът, че Лазаров не вдъхваше доверие на служителите на МВР, продължи министърът в оставка. "По тази причина подадох оставка и не трябва да има нищо драматично. Когато има дори сянка на недоверие и противоречие между министъра и премиера, нормално е министърът да си подаде оставката", коментира още той, цитиран от БГНЕС.

Румяна Бъчварова ще продължи всички започнати от него реформи в системата на МВР, надява се Вучков, който изтъкна, че ще й помага, ако се наложи.

Накрая Веселин Вучков благодари премиера Борисов, на своите колеги от Министерски съвет, както и на всички депутати, които са подкрепили промените в Закона за МВР. Промяната няма да се отрази на управлението, защото се изпълнява добре разписана програма, заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай