Вучков: Не съм на стола на Цветанов

Вучков: Не съм на стола на Цветанов | StandartNews.com

София. „Това не е столът на Цветанов. Не знам защо се създава такова впечатление." Това каза по Нова ТВ министърът на вътрешните работи Веселин Вучков на въпрос дали столът на Цветанов е удобен. "Да, може би защото той имаше силно присъствие. Но аз не искам да съм в сянката на никого, нито с такава цел съм избран", категоричен бе министър Вучков.

Той похвали бившия си шеф Цветан Цветанов, по чието време той беше зам.-министър в МВР, за това, че успял да ограничи едни от най-зловещите престъпления, заливащи страната по онова време.

Вучков призна, че е звънял на Цветан Цветанов два - три пъти, откакто е на министерския пост.

„Аз разчитам толкова много на промени в законите, които трябва да се случат, при това по-бързичко, за да си направя реформата", заяви още Веселин Вучков.

Случая с подкупа, взет от полицай, Вучков коментира така: „Полицията символизира държавата, униформата още повече символизира държавата. Той трябва да бди за реда, а взима подкуп. Две дни се занимавам с този проблем. Искам до края на седмицата концепцията да е изчистена – нито за момент униформеният полицай по контрол на движението, например, да не остава насаме без разрешена видеозаснемаща камера с водача на МПС". По този начин министърът защити идеята на правителството проверките на КАТ да стават само пред камера

Когато пътен полицай спира водач на автомобил, върху патрулния автомобил ще има камера и полицаят, който говори с водача, ще трябва да влиза в обхвата на камерата, обясни по-подробно той. Докато се поставят тези устройства, контролът ще продължи да се извършва, както преди това, каза Веселин Вучков.

"Първоначално ще имаме по 5-10 оборудвани патрули, до Нова година - 20. Трябват ни 200 оборудвани патрули, които ще са пръснати по страната", каза Вучков. "Няколкостотин джипиеса ще монтираме и във всеки момент ще знаем къде е автомобилът на КАТ", обеща вътрешният министър.

Той каза, че оттук нататък няма да се слагат наименования на полицейски операции.

За битовата престъпност в страната ни вътрешният министър заяви, че не може да обещае толкова голямо полицейско присъствие по селата.

Вътрешният министър сподели още, че е ставал обект на кражба. През 2008 г. откраднали колата му, която била паркирана пред дома му в ж.к. „Люлин".

Вучков сподели, че откакто е министър му е по-трудно да отиде на кино, например, тъй като хората го заглеждат и шушукат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай