ВОЛЯ: ВМРО ни открадна предизборни идеи

ПГ на ВОЛЯ първа предложи мерки за стимулиране на раждаемостта при пълнолетни и образовани родители

ВОЛЯ: ВМРО ни открадна предизборни идеи | StandartNews.com

ПГ на ВОЛЯ първа предложи мерки за стимулиране на раждаемостта при пълнолетни и образовани родители. В предизборната програма на ВОЛЯ е предвидена финансова помощ при раждане на дете в размер на 1000 лева за първо, 2000 лева- за второ,  3000 лева за трето, а за  четвърто и всяко следващо дете – 1000 лева, ако родителите са пълнолетни и имат завършено средно образование. Като тези суми трябва да нарастват във времето. „Стимулирането на грамотната раждаемост беше сред нашите предизборни приоритети. Затова ние внесохме това предложение в НС още през октомври 2017г. като промяна в Законопроекта за държавния бюджет за 2018г. Тогава обаче псевдо-патриотите от ОП бяха против с аргумента, че това е дискриминация”, припомни Елена Аксиева- депутат от ВОЛЯ и член на комисията по образованието и науката.

Повече от две години, след като са част от изпълнителната власт, т.нар.патриоти изведнъж се сетиха да насърчават раждаемостта, възмутени са от ВОЛЯ. Откраднатата идея от предизборната им програма беше лансирана от общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет и колегата им в Добрич, но средствата, които предвиждат, са доста по-скромни от тези, които партията на Веселин Марешки предложи преди две години.

„Не сме изненадани, че от ВМРО меко казано „заимстват“ наши идеи. Това е поредното доказателство, че нямат собствени такива, които да са в полза на хората. И, разбира се, показва тяхното политическо лицемерие, щом не подкрепят едно добро за младите семейства предложение, а после искат да го пробутат на хората като свое. Държа да подчертая, че ние от ВОЛЯ имаме ясен и точен план за справяне с демографската криза. Очаквахме ресорния вицепремиер на ОП две години да направи нещо по въпроса. За жалост, не видяхме никакво усилие в тази посока. А заедно с обещанието за минимална пенсия от 300 лева, справянето с ниската раждаемост беше другото основно тяхно предизборно обещание, с което очевидно излъгаха избирателите. В нашия план има много добри предложения и, ако хората ни гласуват по-голямо доверие, ще ги осъществим - например финансова помощ от 100 лева на всеки първокласник за тръгване на училище и по 100 лева стипендия за всяка учебна година на добрите ученици с редовно присъствие и добро поведение в училище; или пък безплатни лекарства за деца до 7 години –все работещи мерки, които ще се приемат много добре от младите семейства“, поясни Елена Аксиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай