Воля: Ще постигнем сделка за българския народ

Депутатите от партията осигуриха днес кворум в Народното събрание

Воля: Ще постигнем сделка за българския народ | StandartNews.com

Няма обрат в решението ни - ще постигнем сделка за българския народ, от която той ще бъде доволен, заяви в парламента народният представител от ПГ На „Воля – Българските родолюбци“ Пламен Христов.

„Не става въпрос за обрат, защото вчера обявихме нашите намерения. След като го направихме, цял ден слушаме по медиите изявленията на министър Каракачанов и на Валери Симеонов, че и без хапчетата на Марешки слънцето щяло да изгрее. В 9.00 ч. след като днес не се регистрирахме стана ясно, че има нужда от хапчетата на г-н Марешки, ако използвам терминологията на министър Каракачанов. След като се регистрирахме на втория път спасихме министър Каракачанов да ходи да търси лечение при ДПС. Позволявам си да се изразявам метафорично напълно в стила на министър Каракачанов“, каза още Пламен Христов.

Той посочи, че днес изведнъж всички министри са решили да дойдат да отговорят на въпросите на „Воля“ на парламентарен контрол. „За съжаление разбрахме току-що, че министър Каракачанов се е разболял и няма да присъства, за да отговори на въпроса, който предстоеше да му зададем. Мисля, че цялата общественост и зрителите на всички медии виждат за какво става въпрос в българския парламент. Говорим и за всички е важно само и единствено дали ще влезем, дали ще се регистрираме, дали ще има кворум. Никой не задава въпроса, ако има кворум благодарение на „Воля“ - какво ще се свърши“, допълни Пламен Христов.

На въпрос дали „Воля“ си вдига цената, той отговори, че няма нужда да си я вдигат. „Ние имаме цена, която не е никак ниска в българския парламент. Радваме се, че хората го оценяват“, коментира още Христов.

„Стана ясно, че ние сме необходими, така че предстоят разговорите в сряда. Тогава ще видим дали българският парламент продължава да има нужда от хапчетата на Марешки или не“, изтъкна Пламен Христов. Той посочи, че не знае дали „Воля“ печели, а българският народ, тъй като са разбунили духовете в парламента и в обществото. „По този начин ще започнем да вършим нещо в този парламент и ще спрем да се занимаваме с дребнотемие. Демонстрацията я направиха БСП. Ние правим нещо конструктивно. Нещата започват да се движат. Ще видим и в сряда как ще приключат разговорите ни. Мисля, че това ще е ползотворно. Всички говорят дали търсим сделка - да, ние търсим сделка, да ние ще изнудваме от името на българския народ“, обясни още Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай