ВМРО: Управлението на ГЕРБ и коалиция продължава

Няма промяна на управленската формула, каза Искрен Веселинов

ВМРО: Управлението на ГЕРБ и коалиция продължава | StandartNews.com

Продължава управлението на ГЕРБ и коалиция "Обединени патриоти". Няма промяна на управленската формула. Това каза пред репортери съпредседателят на коалицията Искрен Веселинов.

На въпрос как ще управляват, след като вече няма да имат мнозинство в парламента с изключването от коалицията на лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговите съпартийци  Десислав Чуколов и Павел Шопов, Веселинов каза: "Имало е и правителство на малцинството." Той увери, че коалиция "Обединени патриоти" продължава своя път. "Тя държи на подписите, които е положила в коалиционното споразумение с ГЕРБ", обясни Веселинов.

Веселинов каза още, че не се променя коалиционната формула на управление с изключването на "Атака" и ангажиментите, които съществуват в споразумението с ГЕРБ за управление на страната, продължават да бъдат и ангажименти на "Обединени патриоти".

По думите му от "Атака" могат да сключат споразумение с ГЕРБ за подкрепа на мнозинството. "Г-н Сидеров не е част от тази коалиция, ако има необходимост нещо отделно да се договаря с ГЕРБ - нека да си проведат двустранните контакти", каза Веселинов.

Той посочи, че няма причини "Обединени патриоти" да съгласуват вътрешнокоалиционни отношения с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

По отношение на останалите депутати от "Атака" - Явор Нотев, Станислав Станилов, Маргарита Николова и Николай Александров, съпредседателят на ПГ "Обединени патриоти" Валентин Касабов увери, че те имат избор дали да останат в коалицията или да я напуснат.

"Имаме добри взаимоотношения с тях, могат да останат и да се присъединят към нас. Това е тяхно решение", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай