ВМРО ще протестира срещу пускането на Полфрийман

Настояват за морално решение, което да възстанови чувството за справедливост в обществото

ВМРО ще протестира срещу пускането на Полфрийман | StandartNews.com

На 07 октомври (понеделник) от 9.00 ч. пред сградата на Съдебната палата в София, ВМРО призовава всички български граждани, недоволни от предсрочното освобождаване на убиеца Джок Полфрийман, да се съберат, за да изразят своята гражданска позиция. Протестът е насрочен по време на заседанието на Върховния касационен съд.

Припомняме, че за касационното дело съдът беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд, в състав Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постанови условно предсрочното освобождаване на австралиеца, който от 2007 г. е в затвора с 20-годишна присъда за убийство.

В същото време ВСС отговори на сигнала на Национален младежки комитет на ВМРО и сезира Етичната комисия по отношение безпристрастността и мотивите на съдебния състав, довели до Определението за освобождаване на Полфрийман. Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и депутатът и член на Националното ръководство на партията Александър Сиди, сезираха главния прокурор с искане за заличаването на БХК заради  извършвани системни нарушения на Конституцията и ЗЮЛНЦ. Подчертаваме, че именно тази неправителствена организация подаде искане за предсрочното освобождаване на убиеца на Андрей Монов, тя го номинира за човек на годината и тя нееднократно е номинирала и награждавала в различни категории и съдия Калпакчиев.

Поради всички тези недопустими „съвпадения“ по делото на САС, както и поради категоричното становище на затворническата администрация и прокуратурата, че не са налице факти и обстоятелства, необходими Полфрийман да бъде освободен предсрочно, ние от ВМРО, призоваваме всички български граждани да изразят своята позиция за възстановяване на грубо погазената справедливост и да подкрепят новия съдебен състав за взимане на безпристрастно и съобразено с морала и законите на Република България решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай