ВМРО: ДПС са виновни за състоянието на циганите

ДПС заедно с уж правозащитни организации като Българския хелзинкски комитет и други са сред преките виновници за окаяното състояние на циганския етнос у нас и за етническото напрежение...

ВМРО: ДПС са виновни за състоянието на циганите | StandartNews.com

ДПС заедно с уж правозащитни организации като Българския хелзинкски комитет и други са сред преките виновници за окаяното състояние на циганския етнос у нас и за етническото напрежение. Това се посочва в позиция на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов по повод изказването на депутата от ДПС Йордан Цонев във връзка с убийството в Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на партията.

Поводът за реакцията на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов е твърдението на Йордан Цонев, че  "ВМРО се възползва и етнизира проблема".

В отговор Красимир Каракачанов твърди, че от ДПС се опитват да прехвърлят проблема от болната на здравата глава. В позицията се изтъква, че в годините "ДПС се изгради като комбинация между деспотичен ориенталски пашалък и "розов" европейски либерализъм" .

"ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС са тези, които от началото на прехода затвърждават модела на циганските гета, за да се възползват електорално от този порочен модел", се казва още в позицията, изпратена до медиите.  В него се посочва още, че ДПС са тези, които превръщат едно огромно мнозинство от българските цигани като заложници на своята партия само за да се възползват от гласовете им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай