Вицове в дебата за санирането (ОБЗОР)

Вицове в дебата за санирането (ОБЗОР) | StandartNews.com

250 сдружения на собственици на апартаменти са регистрирани до момента у нас. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в Народното събрание, където се проведе разискване по Националната програма за саниране. Досега са сключени 36 договора с общини и 22 със сдружения на етажни собственици. Дебатите бяха по искане на Мая Манолова (БСП), която най-накрая успя да разкаже вица си: "Разясняват Бойко Борисов и Лиляна Павлова санирането в един софийски квартал.

Стоят Лиляна Павлова и Бойко Борисов, гражданите слушат и един човек пита, извинявайте, разбрах всичко, но г-н премиер, не разбрах от кой блок от четирите ще започнете да санирате. Бойко Борисов му казва - нищо не си разбрал, разбира се, че ще започнем от Реформаторския блок". Костадин Марков от Блока обаче не й остана длъжен и се обърна от трибуната към нея с думите: "Ако за всяко ваше грубо, арогантно и нахално изказване оставяхте по 10 лв. в касичката отзад в деловодството, нямаше да има нужда да теглим заем".

Манолова започна да разказва виц и за АБВ, но председателят на парламента Цецка Цачева я скастри, казвайки й, че може да разказва по един виц на ден. "Ако всички закачки и вицове днес доведат до по-добър резултат, съм съгласна с тях", отговори на депутатите министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя заяви, че България има национална стратегия за обновяване на жилищния фонд от 2005 г. със срок до 2020 г. Павлова добави, че от другата година в програмата ще бъде включени и блокове с под 36 апартамента. А крайната цел на кабинета е 40% от общо 700 000 панелки да бъдат санирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай