Вицепремиерът Николова разговаря с посланик Мустафа

Основната цел в усилията ни за засилване на двустранното икономическо сътрудничество е привличането на нови преки американски инвестиции

Вицепремиерът Николова разговаря с посланик Мустафа | StandartNews.com

"Основната цел в усилията ни за засилване на двустранното икономическо сътрудничество е привличането на нови преки американски инвестиции". Това е заявила заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова на срещата си в Министерския съвет с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа, цитирана от пресслужбата на правителството. Вицепремиерът Николова е поздравила своя гост за назначаването й като посланик в София и е изразила готовност за задълбочаване на търговско-икономическите отношения. Заместник министър-председателят е акцентирала върху положителната тенденция за устойчив растеж на двустранната търговия, която през 2018 г. има ръст от близо 26%. Вицепремиерът Николова е посочила още, че има значителен потенциал за привличане на американски инвестиции в сферата на високотехнологичните сектори като информационните и комуникационните технологии, аутсорсинга на бизнес процеси, машиностроенето, електротехниката и електрониката.

Посланик Мустафа е приветствала възможностите за по-нататъшно сътрудничество между двете правителства в различни сектори включително инвестициите и киберсигурността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай