Висша политика! Тома Биков видя какво правителство е възможно

Готови сме да подкрепим декларацията на ПП-ДБ, но не и кабинет с втория и третия мандат, каза той

Висша политика! Тома Биков видя какво правителство е възможно | StandartNews.com

Източник: бТВ

Два са вариантите - правителство на споделената отговорност, с политически лица в него, или предсрочни избори. Това заяви пред бТВ депутатът он ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Не виждам у "Продължаваме промяната" каквото и да е желание за диалог, виждам, че "Демократична България" има такова желание. Смисълът на изборите е резултатите от тях да бъдат прочетени. Няма как третата политическа сила да задава формулата на управление, каза Биков.

Не знаем какво ще се случи след три месеца - може тогава да кажат "Искаме министри, ако не - вие сте мафия и сте корумпирани!". Този начин на диалог искам да променим - ако не си съгласен с нещо, те обявяват за мафия и корумпиран, разкри депутатът.

Не казвам, че да ходим на избори е хубаво, но всеки вот е с различен резултат и създава различна ситуация. Големият проблем е, че с всеки избори не можем да направим елементарен политически анализ и да зададем елементарни политически линии на движение, подчерта той.

Готови сме да подкрепим декларацията на ПП-ДБ, но не и кабинет с втория и третия мандат. Няма гаранция какво ще се случи след 3 месеца. Участието ни в предходното правителство беше неуспешно, загубихме 140 000 гласа, а ПП-ДБ - 250 000 гласа, каза Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

В разгара на лятото в държавата тече преврат. Втори ден никои не отрича този факт, дори напротив – телефонната слушалка на капитулиралия Христо Иванов...

Коментирай