Величие проговори. Какъв кабинет ще подкрепи

Ние искаме програмно правителство с ясни цели и задачи, каза Николай Марков

Величие проговори. Какъв кабинет ще подкрепи | StandartNews.com

Най-малката парламентарна група в 50-ото НС - "Величие", проговори какъв кабинет ще подкрепи. 

Ние искаме програмно правителство с ясни цели и задачи - краткосрочни, средносрочни и дългосрочни, заяви лидерът Николай Марков на консултациите с президента Румен Радев. 

Криенето зад експертно правителство не е полезно, защото това крие коалиционни отношения, които не трябва да бъдат видими за обществото. Това е популизъм и демагогия, каза Николай Марков. 

Най-близко до нас стои програмно правителство с ясни цели от лицата, които имат най-голямото доверие да го съставят. Ако се стигне до връчване на мандат на нас, ние ще подходим по същия начин. За нас ще бъде комплимент и отговорност да предложим програмно правителство, защото най-важни са целите, каза Марков. Според изборните резултати с най-голямо доверие на избирателите се ползва първата политическа сила - ГЕРБ.

Държавният глава отчете, че това е първото влизане на "Величие" в парламента, както и че мнението им е важно именно заради това. Попита ги какви са според тях перспективите пред 50-ото НС, както и дали могат да предложат нещо ново.

"Още с влизането си в парламента ние приложихме системен подход, но за съжаление бяхме разбрани от твърде малко прави субекти в парламента. Поискахме среща с лидера на най-голямата политическа сила г-н Бойко Борисов с една единствена цел - да имаме яснота за целите, които си поставя съответното правителство, което ще се сформира, времето, за което се ангажира да направи нужните стъпки, какво се очаква от това управление и за колко време. Не бяхме чути, вероятно, защото такава среща нямаше, каза той.

Няма яснота какво ще е това правителство. Посланията бяха формално отправени - ще подкрепите ли или няма да подкрепите. Но какво да подкрепим не е ясно, каза Марков. И попита какви ангажименти предстои да поема България от стратегическа гледна точка.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай