Вдигат пенсиите на 1,2 млн. възрастни. Ето с колко?

Мярката 60/40 ще бъде продължена

Вдигат пенсиите на 1,2 млн. възрастни. Ето с колко? | StandartNews.com

Пенсиите на 1 245 000 възрастни хора у нас ще бъдат увеличени с 5%. Добрата новина съобщи вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев по време на брифинга за отчет на служебното правителство през първия месец от мандата му. Надзорният съвет на НОИ е взел решение, предстои правителствено постановление, обясни Донев.

Така пенсиите на 1 245 000 българи, отпуснати до 31 декември 2020 г., ще бъдат осъвременени, съобщи служебният вицепремиер.

Основната цел през този един месец бе насочена с грижа и с мисъл за гражданите. Още на първото си заседание МС прие решение за продължаване на добавката от 50 лв. за  2 088 000 пенсионери. Те ще продължат да получават добавката., каза Донев.

Продължава програмата "Топъл обяд", ресурсът е наполовина изчерпан, но ще продължи до края на годината, подчерта социалният министър.

Работим и в посока запазване на заетостта, безработицата в страната продължава да намалява, нивото на безработица към момента е 5,4%, това е добър знак, заетостта нараства, има разкрити нови работни места, каза социалният министър. Продължава да тече кампанията за набиране на работници в туристическия бранш. Също така, от 1.06.20г. стартираха и регионалните програми за заетост, които осигуряват още 2800 работни места, категоричен бе вицепремиерът.

Продължава подпомагането на бизнеса и заетостта, каза вицепремиерът. И обясни, че мярката 60/40 ще бъде продължена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай