"Възраждане" искат незабавна реакция по проблемите на транспорта в София

От партията настояват и за публичен одит на досегашното управление

"Възраждане" искат незабавна реакция по проблемите на транспорта в София | StandartNews.com

Източник: БТА

За незабавни мерки от страна на Столична община, насочени към оздравяване на финансовото състояние на транспортната система, без допълнителни задължения за софиянци, призовават от партия "Възраждане" в своя позиция, изпратена до медиите.

Позицията е относно информация, изнесена от кмета на София Васил Терзиев по-рано днес, в която посочва, че от вчера са блокирани сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД.

От "Възраждане" настояват и за публичен одит на досегашното управление и изискват по-голяма прозрачност и ефективност. "Отговорността за транспортната криза пада както върху старото ръководство, което остави нерешени проблеми, така и върху новото, което показва неспособност да предложи реални решения", смятат от "Възраждане". Оттам посочват, че ще продължат да се борят за доброто управление на столичния транспорт в интерес на всички граждани на София.

Според формацията е "очевидно, че както старото ръководство на ГЕРБ, така и новото управление от ПП-ДБ , демонстрират пълна некомпетентност и неспособност да осигурят стабилност в управлението на града". Вместо да решават натрупаните проблеми, те задълбочават кризата и застрашават една от основните публични услуги в София, допълват от "Възраждане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай