Възходът на Новото начало и падението на дерибеите

Костинбродска афера удари като бумеранг Бареков и Кючюк

Възходът на Новото начало и падението на дерибеите | StandartNews.com

Хората на Делян Пеевски направиха изборен пробив
 

Помните думите на гениалния Чехов, нали? Ако в първо действие на сцената виси пушка, то тя непременно ще гръмне до края на представлението. 

По всички правила на драматургията, още щом любимката на Доган Ализан Яхова напусна Враца, за да освободи терена за Николай Бареков, стана ясно, че в дните преди изборите нещо костинбродско ще се случи. Защото той, Бареков, не е по кампаниите, той е по провокациите.

  • 30 дни никой не видя пресния "земеделец" 

във Враца.  За разлика от Иво Цанев - водачът на листата на ДПС-Ново начало, който не се спря в града на Ботев. Обиколи всички врачански села. Представи навсякъде управленската програма на ДПС-Ново начало, разкри приемни, събра десетки анкетни карти с проблеми на хората. Ангажира се с пътища и модерно здравеопазване, обеща Враца да стане икономически двигател на региона. 

Къде беше по това време Бареков? Изгря с магафонче в ръка до треперещия Доган на стълбите на парламента, за да поиска свобода за Джейхан Ибрямов, оставен със съдебно решение в ареста заради купуване на гласове и търговия с влияние. Да, отчетливата разлика между ДПС-Ново начало и земеделската коалиция на Доган беляза кампанията за 51-вия парламент. Тя започна с поръчковия залп на "Маркет линкс", че доганистите водят едва ли не неудържимо. И приключи с признанията на всички социологически агенции, че единствената сила, която бележи устремен възход е ДПС-Ново начало с лидер Делян Пеевски. 

"Алфа Рисърч" обяви в четвъртък разлика между двете формации в рамките на статистическата грешка - 0,5 процентни пункта.

30 дни кандидат-депутатите на 

  • ДПС-Ново начало бяха на терен сред хората

Направиха срещи с работодатели и синдикати, получиха доверието им. Чуха проблемите на ректорите в София и подкрепиха иновациите в образованието. Обявиха нова програма за сигурността на страната. Предложиха национална стратегия за развитие на земеделието и селските райони. Кандидатите на ДПС-Ново начало бяха изключително добре приети в Турция, където имаха срещи в Бурса, Измир, Коджаели, Маниса.

Кампанията на дерибеите беше коренно различна. Хората на Доган сложиха старт с предизборната стачка на жената на Ибрямов. По-късно направиха офанзива в Турция, която завърши с унизителното висене на Джевдет Чакъров пред двореца на Ердоган. И продължиха с жалката фалшификация на абревиатурата АСП, в която А е изписано почти като Д. Алиансът на дерибеите обикаляше етническите райони, но не, за да решава проблемите на хората, а за да ги плащи, че имената им отново ще бъдат взети, ако не гласуват за тях. Жалък опит да противодейства на обещанието, дадено от Пеевски: "Няма да се откажа, докато не бъдат наказани извършителите на срамния "възродителен процес".

Възходът на падението на дерибеите обаче бе  брутална лъжа, разпространена от Николай Бареков и Илхан Кючюк, че у нас има нова костинбродска афера, в дъното на която бил Пеевски. 

Типично по дерибейски: с един куршум - два заека в джоба. Хем най-омразният на дерибеите е опетнен, хем брилянтната операция на ГДБОП и на офиса на Сикрет сървис към посолството на САЩ у нас е очернена. Бонус е и ударът по Европол, с чиято експертна и финансова подкрепа бе реализирана акцията. 

Оставяме на съвестта на правосъдието у нас въпроса защо така и не потърси отговорност на Бареков за зловещото опорочаване на изборите през май 2013 г., спретнато от него и Мая Манолова в деня за размисъл. Няма да се съсредоточаваме и върху факта, че разбитата печатница е била за банкноти от 500 евро - най-малко използваните, които предизвикват светкавична проверка, когато някой ги извади. 

Истината е, че дерибей свян няма. 

  • МВР три пъти опроверга лъжите на Бареков и Кючюк

Първо ГДБОП категорично заяви, че печатницата няма връзка с партии, после главният секретар на МВР Мирослав Рашков обяви твърденията на Бареков и Кючюк за пълна измислица. Накрая ведомството на вътрешния министър Атанас Илков излезе с позиция, че "ръководството на МВР категорично отхвърля появилите се твърдения за каквито и да било връзки на политически сили и политически лица с разкритата производствена база". 

  • Какво направихаа Бареков и Кючюк?

- "Поход до Шумен", за да видят на място какво се случва.

Той обаче се провали досущ като Походът за демокрация в Кърджали, който събра едва 30 души. И досущ като провала на ортаците им от ПП-ДБ, които спретната тротоарна седенка пред МВР. И пуснаха нова лъжа - че Пеевски бил заминал: за Сърбия, за Дубай, за Катар. Странно е как не са го пратили още в Космоса след посещението на шефа на НАСА. 

Вярно е, че много им се иска. Да го няма Пеевски, да няма Ново начало, дерибейските номера да продължават да си вървят ръка за ръка с ала-балата на Промяната. 

Всъщност, новата сглобка между хората на Иво Прокопиев и Доган, е жалката новина в отминалата кампания. В отровна прегръдка те дружно бранят активите си и от българската, и от европейската прокуратура.

Истината има едно неприятно качество - колкото и да я криеш, тя винаги излиза наяве. Часът на истината идва в неделя, 27 октомври. Новото начало вече направи своя пробив. Въпреки саботажите на дерибеите, на 20 октомври Ново начало бе поставено в Омуртаг, в село Ясенково, община Венец, в кметство Габровница, община Монтана. Най-хубавото тепърва предстои! 
 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай