Василева: Водите в язовир „Зорница“ са спаднали с около метър

Василева: Водите в язовир „Зорница“ са спаднали с около метър | StandartNews.com

Средец. С около метър са спаднали водите в язовир „Зорница" в община Средец. Това показва инспекцията на място, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред "Фокус". Заедно с нея е и министърът на транспорта Ивайло Московски, с който са се запознали със състоянието в община Средец.

Всички 30 микроязовира на територията на общината са с изяснена собственост и се провеждат процедури за отдаване на концесия, е уверил кметът Иван Жабов. „ Концесионерите са тези, които взимат отговорност за поддържането в добро техническо състояние на тези съоръжения", разясни Василева.

Двамата министри пътуват към Гълъбово, където бе обявено бедствено положение. След което ще посетят Елхово, където също има наводнения и ситуацията е усложнена.

Министър Василева поддържа връзка с кмета на Елхово. „В този район вече има залети ниски площи по поречието на реката. Очаква се още да се покачва нивото, но гражданите са уведомени, мобилизирана е местната власт, така че и на място ще предприемем всички действия за да подпомогнем местните власти за справяне със ситуацията", обясни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай