Върховният касационен съд свири мача за БСП

Корнелия вече не е председател

Върховният касационен съд свири мача за БСП | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия, архив

Върховният касационен съд потвърди решението на Софийския гръдски съд за регистрацията на БСП. Корнелия Нинова е отписана като председател на партията, а за представляващ е вписан Атанас Зафиров, предаде БНТ.

Тричленен състав на ВКС оставя в сила решението на СГС, с което е постановено вписване в Регистъра на политическите партии по партидата на "Българска социалистическа партия" на нови обстоятелства, а именно заличаване на Корнелия Нинова като председател и представляващ БСП и вписване като представляващ заместник-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател, Атанас Зафиров. Решението не подлежи на обжалване.

Докато течеше заседанието на съда приближените до Корнелия Нинова регистрираха БСП в ЦИК за изборите - два дни преди крайния срок.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Драма в БСП! Свиленски финтира съда

Временното ръководство на БСП определи подаването на документите в ЦИК за изборите от приближените до Корнелия Нинова като поредна провокация.

Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП заявява, че БСП ще се яви на предстоящите избори за 51-во НС в коалиция „БСП – Обединена левица“. Това пише в официална позиция Бюрото, по повод днешната регистрация за изборите от страна на Георги Свиленски и Иван Ченчев.

Няма да допуснем 133-годишната партия на българските социалисти да бъде открадната от няколко човека, в нарушение на решенията на колективните органи на партията и в разрез с морала и политическата логика. Продължаващите им опити да злоупотребяват с името на партията, да внасят  разделение и да демотивират социалистите и симпатизантите на лявата идея вече предизвикват единствено съжаление и насмешка.

Внесените днес в ЦИК документи за регистрация на БСП от Свиленски и Ченчев – лица, които вече не са членове на БСП, представляващи Корнелия Нинова, която вече не е нито председател, нито член на БСП, с подписка, която не е събрана от легитимните местни структури на партията, е опит съзнателно да се навреди както на БСП, така и на широката лява коалиция. Това се прави в интерес на сили, които не искат да има силна българска левица.

Легитимното ръководството на БСП ще пристъпи към регистрацията на КП „БСП – Обединена левица“ за участие в предсрочните парламентарни избори веднага щом Върховният касационен съд след заседанието си днес оповести своето решение по вписването на Атанас Зафиров като изпълняващ функциите председател на БСП.

Очакваме ЦИК да отхвърли регистрация по внесените днес от Георги Свиленски и Иван Ченчев документи, защото в избори би следвало да участват партии, а не откраднати абревиатури, казва временното ръководство на БСП.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Паргов: Бизнесът и взаимният интерес могат да сложат точката на геополитическите турбуленции

Паргов: Бизнесът и взаимният интерес могат да сложат точката на геополитическите турбуленции

България, като своеобразен център на Балкански полуостров, предвид географското си положение, може и заслужава вниманието на китайските партньори в ра...

Коментирай