Валери Симеонов дава Сидеров на прокурор

Собственикът на СКАТ бесен заради нападение на репортер пред НС

Валери Симеонов дава Сидеров на прокурор | StandartNews.com

София. "Ще сезирам прокуратурата за днешното нападение на Волен Сидеров и други народни представителите от Атака над репортера на телевизия СКАТ." Това се закани да направи Валери Симеонов, който е съпредседател на политическа партия Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и собственик на телевизия СКАТ.

"Не мога да оставя нещата така и ще настоявам за присъда за хулиганско поведение", уточни Симеонов. Той твърди, че репортерът на СКАТ е бил удрян и ритан в корема. „Случката е доказателство за пълната девалвация на държавност и за импотентността на институциите, в този случай на Министерство на вътрешните работи. Въпросният полицай само се е опитал да направи забележка, Волен му се е развикал и той се е препарирал", разказа Симеонов. Той не спести нападки срещу лидера на Атака и каза, че „парламентът не може да бъде място за психически неуравновесени хора".

По-рано днес при излизането на депутатите от Атака от парламента избухна скандал между лидера Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ. Причина за сблъсъка станаха противоречия между съпредседателя на Национален фронт за спасение на България Валентин Касабов и Волен Сидеров.

Журналистът от СКАТ Теодор Ангелов описа пред БНР случая така: "Това е просто поредният случай, при който Волен Сидеров се нахвърля на журналист. Беше, според мен, употребил някакво забранено вещество. От тези, които са наркотичните, и зениците му бяха като топлийка. И явно под въздействието на това вещество не знае какво прави. Да кажа, че наби полицая, викам: "Г-н полицай, спасете ме, спасете ме!", полицаят дойде и като ме измъкна, Волен Сидеров почна да блъска полицая в стената. Имаме всичко заснето. Удряше ме в корема и се опитваше да ме рита, крещеше ми", посочи репортерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай