Вълчев: ДПС ще влезе в синьо-розова коалиция

Вълчев: ДПС ще влезе в синьо-розова коалиция | StandartNews.com

София. Вероятно ДПС ще се яви на изборите не като ДПС, а като нещо като синьо-розова коалиция заедно със СДС или друг политически субект и ще даде възможност на ГЕРБ да участва в следващото управление в една коалиция уж без ДПС.

Такъв коментар направи пред БНТ Даниел Вълчев, член на Националния съвет на Движение "България на гражданите". За собствената си партия той повтори, че няма да влиза в предизборни коалиции "нито с БСП, нито с ГЕРБ, нито с ДПС. Не заради лидери или личности, а заради принципни различия в политиките.

По думите на политика след опита за покушение над Ахмед Доган прекалено много се акцентира върху него, не и върху политическите послания, които следват от оттеглянето на лидера и основател на Движението. "Ние се вторачихме в полукриминалния или криминалния сюжет и оставихме настрана другото. Всъщност ДПС смени своя дългогодишен лидер и това ще покаже дали тази партия може да просъществува с нов лидер. Вероятно това ще промени начина на участие на ДПС в изборите, каза Вълчев.

За референдума той посочи: "Да приемем, че всички българи гласуват с да, според вас това правителството би ли било длъжно да изгради централа - според мен не. Ако гражданите кажат не, управляващите пак нямат пречка да си изградят седми блок. Ние каквото и да кажем, те ще си направят какво си искат".

Колегите от Националния съвет на България на гражданите са направили питания до министерствата и МС за числеността на персонала, назначенията по време на мандата, а и заплатите и ще изнесат тази информация днес, анонсира Вълчев. Той изнесе предварително информацията, че на Министерски съвет числеността му е 432 души, новоназначените са 212 през последните 2 г. и половина, от тях с конкурс са назначени 5-ма. Останалите не знам как са назначени, с различни вероятно административни правни хватки, заяви Вълчев. Той посочи, че ние българите веднъж завинаги трябва да решим това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай