Вторник,

В СДС готови на партньорство с ГЕРБ

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
A
A
A

Във времена на криза не винаги се взимат рационални решения под натиска на улицата, доста често са грешни и вредни, каза в сутрешния блок на БНТ Илия Лазаров, главен секретар на СДС.

Предложихме като решение на сегашната криза Велико народно събрание за цялостна промяна на конституцията, каза в сутрешния блок Илия Лазаров, главен секретар на СДС. Още от ВНС, когато 39-те депутати на СДС не подписаха новата конституция, ние смятаме, че тя е грешно зачената, в нея има противоречия - между президентската институция и Министерски съвет, между различните власти.

"Смятаме, че това е изход от сегашната ситуация, защото свикване на ВНС първо ще отпуши напрежението, второ - ще могат да се борят идеи", каза Илия Лазаров.

Моделът не се разгражда със смяна на едни гастрольори с други, това не е решение на въпроса, гледаме го последните 30 години отбеляза той.

И за избора на главния прокурор коментира, че Гешев е избран по промените в съдебната система, предложени от Христо Иванов като министър на правосъдието. Винаги опира до това личността на избирания, няма проблем в модела.

Десницата са ГЕРБ и СДС, другите не са десни, подчерта Илия Лазаров. "Ние имаме споразумение с ГЕРБ за дългосрочно партньорство", припомни главният секретар на СДС.

"От наша страна има категорично желание за партньорство с ГЕРБ, то е идеологическо партньорство", заяви той.

Коментира и поисканите оставки на трима министри от правителството. Подчерта, че от тях познава само Емил Караниколов, от когото има отлични впечатления като професионалист и смята, че оставката му е загуба за България в момента.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички