Турското посолство: Нямаме официална позиция за Доган и Пеевски

Турското посолство: Нямаме официална позиция за Доган и Пеевски | StandartNews.com

Нямаме официална позиция. Това заявиха от пресслужбата на турското посолство в София пред журналист на в. "Стандарт" в отговор на въпроса дали появилото се в медиите становище на мисията по повод забраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция е вярно. От час в няколко електронни издания се тиражира информацията: "Във връзка с отправени към Посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски, бихме искали да потвърдим, че забраната е факт". Това съобщение се цитира като официалното изявление на турското посолство.

На въпроса можем ли да го получим по официален път на мейла на "Стандарт", отговорът на служителката в пресслужбата на посолството бе: "Нямаме коментар, нямаме официално становище, благодаря".

Официално становище по случая няма никъде на сайта на турското посолство. Самият посланик Сюлейман Гьокче не вдигаше телефона си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай