Турският посланик в Кърджали! Нови инвестиции

Дипломатът е на първото си официално посещение в региона

Турският посланик в Кърджали! Нови инвестиции | StandartNews.com

Разширяване на бизнес-контактите и увеличаване на търговския обмен между България и Турция обсъдиха областният управител на Кърджали Ресми Мурад и Н.Пр. Мехмед Уянък, посланик на Република Турция у нас.

Дипломатът е на първото си официално посещение в региона след встъпването си в длъжност през м. март. Той даде висока оценка на отношенията между двете съседни страни на всички равнища.

„Нашите сънародници тук са мост между България и Турция, доволни сме от тяхното участие в политическия, икономическия и социалния живот“, категоричен бе Уянък. „Вярвам, че тази визита ще допринесе за още по-ускорено развитие на двустранното сътрудничество и подобряване на бизнес-климата в регион Кърджали, липсата на езикова бариера улеснява предприемачите от съседна Турция и прави Източните Родопи предпочитано място за инвестиции, ще продължим да работим в тази посока“, подчерта Ресми Мурад.

Областният управител подари на посланик Уянък картина на местния художник Хари Атанасов. На срещата присъства и консулът на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай