Цветанов видя сценарий на ДСБ и БСП срещу кабинета

Цветанов видя сценарий на ДСБ и БСП срещу кабинета | StandartNews.com

ДСБ бяха един партньор, в който ние повярвахме. Те не спират да се опитват да провокират. Това обяви в ефира на bTV заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той коментира апела на ДСБ да се издигне Росен Плевнелиев за втори президентски мандат. Буквално минути след това от президентството увериха остро, че подобни разговори не са водени. От РБ също заявиха, че подобна номинация не е обсъждана в Блока.

"Станалото в петък на пресконференцията на ДСБ е част от политическата игра на някои политици. Трети ден се занимаваме с това какво бил казал един политик. Не искам дакоментирам думите на Радан Кънев. Ще се въздържа. Той говори или от централата си, или от телевизионните студиа, с цел да нагнетява политическо напрежение. Премиерът Бойко Борисов правеше своите коментари от нови обекти, които непрекъснато се откриват", заяви Цветанов.

"ГЕРБ ще обявят своята кандидатура в края юни, началото на юли. Същото обяви и президентът Росен Плевнелиев. В ГЕРБ обсъждаме няколко варианта. Към момента нищо не налага ГЕРБ да обявява своята двойка", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ. И продължи: "Господинът от ДСБ само говори, но не се замисля колко неща се промениха от кабинета "Борисов" 2.

"ДСБ и БСП се уговарят за свалянето на правителството", обяви Цветанов. 

Той засегна и вчерашната Национална конференция на АБВ, на която партията официално реши да оттегли подкрепата си от управляващите. "АБВ сами напуснаха властта. В момента имаме едно добро мнозинство с ПФ и РБ. На страната трябва стабилно управление. Правителството върши много работа", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай