Цветанов: Ще имаме стабилно правителство и след изборите

Цветанов: Ще имаме стабилно правителство и след изборите | StandartNews.com

Ще имаме стабилно правителство и след изборите. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред "Дарик". И изтъкна, че предстоящите избори ще са тест за сегашното управление.

Добрият тон по време на предизборната кампания трябва да се запази, защото езикът на омразата не води до нищо добро, обясни той.

Знак, че правителството има необходимото доверие, ще бъде, ако механичният сбор от местните избори му дава повече от 130 общински кмета, каза Цветанов.

„Достатъчно е когато успеем да увеличим присъствието си в местната власт, защото имаме изключително успешни кметове и много добри общински съветници, които в голямата си част ще повторят следващ мандат. Успехът, който искаме да постигнем е над 100 кмета, над 1700 общински съветника", коментира той за целите, които си поставя ГЕРБ.

„Само преди дни премиерът Бойко Борисов беше категоричен и много ясен, че тези избори ще бъдат един тест за днешното управление. Разбира се, че ако механичният сбор дава повече от 130 общински кмета. Това ще бъде знак, че правителството има необходимото доверие". Така Цветанов отговори на въпрос ще означава ли, че хората искат предсрочни избори, ако на местните избори ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичния фронт и АБВ нямат 133 от общо 265 общински кметове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай