Цветанов препоръча на РБ да са по-смирени (ОБЗОР)

Цветанов препоръча на  РБ да са по-смирени (ОБЗОР) | StandartNews.com

Препоръчвам на Реформаторския блок - нека бъдем по-смирени и да работим обединени за развитието на страната, за да реализираме секторни политики във всяка една област. Това каза в Шумен председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Повод за коментара му бе напрежението в парламента през седмицата при обсъждане на два ключови закона - за съдебната власт и за борба с корупцията по високите етажи на властта. Той даде за пример правосъдния министър Екатерина Захариева - тя положила усилия да постигне съгласуване не само с парламентарните групи, но и с неправителствения сектор и с Висшия съдебен съвет. Такава политика води и ГЕРБ - да изгражда мостове в името на националните интереси.

"ГЕРБ си е направил изводи от първия управленски мандат - по-правилно е да има диалог. В политиката трябва да имаш силата да правиш компромиси, да не бъдеш конфронтационно настроен към различното мнение", допълни той. Цветанов изрази убеденост, че оценките, които ще бъдат дадени за страната от ЕК за усилията за съдебна реформа, ще бъдат положителни.
В Шумен той раздаде 130 партийни карти на новоприети членове на ГЕРБ.

Цветанов препоръча президентските избори да се проведат в началото на ноември. ГЕРБ ще обявят своя кандидат през септември, за да не се нагнетява политическо напрежение в страната, обясни зам.-председателят на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай