Цветанов: Няма да се събират още 2% данък върху доходите ни

Цветанов: Няма да се събират още 2% данък върху доходите ни | StandartNews.com

"Общините няма да събират допълнителен 2% данък върху доходите ни", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод публикувания преди няколко дни на сайта на финансовото министерство проект на закон, който предвижда общините да получат право да облагат доходите на гражданите с между 0 и 2%.

"Имаме разминавания с Министерството на финансите, предложението за данъчните закони още се обсъжда", подчерта Цветанов, цитиран от БГНЕС.

"Искахме финансовият министър Горанов да представи по-рано идеите на МФ за промени в данъчните закони, преди да са внесени в МС. Това е и целта – 14 дни преди законопроектът да влезе в МС да се чуят мненията на заинтересованите и незаинтересованите страни", припомни председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

"Всички знаем, че автомобилите се ползват за служебни и за лични цели, но не би могло да се раздели точно, нито да се контролира. Стъпката е в правилна посока, но прага трябва да се вдигне и да се облекчи процедурата по изчисляване за ДДС-то. Това може да се случи още преди влизането на този законопроект от МС, посочи тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай