Цветанов се раздели с часовник заради бас

Бившият втори в ГЕРБ го даде на водещия Любомир Огнянов

Цветанов се раздели с часовник заради бас | StandartNews.com

Лидерът на "Републиканци за България" се раздели с един от часовниците си. Наложи му се да го даде на водещия Любомир Огнянов заради бас, сключен между двамата. Залогът е часовник, ако Цветанов не успее да вкара партията си в парламента, а идеята - че всеки път, когато печелеше вота за ГЕРБ Бойко Борисов му подаряваше часовник.

Бившият втори в ГЕРБ твърди, че настоящата му формация не е влязла в парламента заради "големите манипулации". "Основната причина "Републиканци за България" да не влезе в парламента бяха големите манипулации. Надявам се, че с новата ЦИК и машинното гласуване резултатите ще бъдат по-честни".

Той не скри, че е изненадан от краткия живот на 45-ото Народно събрание и коментира, че неговият край бил следствие от липсата на отговорност и желание да се реализират лични амбиции. За него основната задача на служебното правителство е да гарантира прозрачността на изборите. То трябва да бъде назначено от президента Румен Радев.

45-ият парламент приключи работата си вчера. Съставът му бе определен след изборите на 4 април. Нито една от политическите партии и коалиции в него не сформира правителство. Очаква се предсрочните парламентарни избори да бъдат насрочени за 11 юли с указ на държавния глава.

За Цветанов и след тях "не се очертава" да има стабилно правителство и голямо мнозинство. Затова трябвало да има обединяващи теми.

"Републиканци за България" не са водили разговори за коалиции - декларира Цветанов и добави, че избирателите им искали формацията да е алтернатива на сегашното управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай