Цветанов се отказва да е сътрудник в парламента

Цветан Цветанов избра Фейсбук, за да обяви, че се е отказал

Цветанов се отказва да е сътрудник в парламента | StandartNews.com

Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам, и за да ограничим всички спекулации и погрешни интерпретации с внушения, разговарях с колегите от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник. Това написа зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов профила си във „Фейсбук“.

„След подаването на оставката ми като народен представител и гласуването й от парламента на 29 март 2019 г., веднага съм върнал по съответните правила картата си на народен представител. За да мога да влизам в сградата на Народното събрание, когато се налага да направя различни срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, от Народното събрание ми беше издаден пропуск на нещатен сътрудник към ПГ на ГЕРБ“, обяснява той и подчертава, че този пропуск осигурява единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения. „Издаването на такъв пропуск е в съответствие с вътрешната нормативна уредба за осигуря

ване на допуск до сградата на парламента на политически лица от всички политически партии и по никакъв начин не означава „връщане в българския парламент през задния вход“, както за мен, така и за всеки един, който има издаден пропуск от различните парламентарни групи“, заявява Цветан Цветанов.

„В момента имам изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не смятам да хабя енергията си за друго“, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай