Цветанов решава за партия до 2-3 месеца

Той допусна възможността неговият проект да се яви на предстоящите догодина парламентарни избори

Цветанов решава за партия до 2-3 месеца | StandartNews.com

Днес повече от всякога хората искат да има икономическа стратегия, затова расте критиката и към предложенията на кабинета. Ако не се отговори подобаващо на недоволството на хората, ще има по-отчетливо търсене и припознаване на политически субекти извън властта". Това каза пред БНР Цветан Цветанов, ръководител на Евроатлантическия център за сигурност.

"Убеден съм в това, което наблюдаваме - че хората имат нужда от нови проекти... Недоверието е огромно и има натрупан дефицит. Разговорите с хората са най-ценното нещо", подчерта той.

До два-три месеца за Цветанов ще стане ясно дали да стартира нов политически проект. И той допусна възможността неговият проект да се яви на предстоящите догодина парламентарни избори:

"Ако се прави политически проект, то той трябва да е с ясни евроатлантически принципи. В евроатлантическия път на страната трябва да се кажат големи истини. Много се дистанцираме от една много важна инициатива - "Три морета", където амбицията е да се засили дигиталната, транспортната и енергийната свързаност с ефективен инструмент за противодействие на руското и китайското влияние в района на Триморието. Това би могло да даде по-голяма сигурност и икономическа перспектива".

Преди два дни премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано каза, че в партията съжаляват, че са го махнали, след като беше оневинен по Апартаментгейт, коментира:

"Колегата Цветанов направи каквото можа за ГЕРБ. Сега прави, каквото може, за да разбива. Желая му успех. Тамън хората ще видят кой е истински".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай