Цветанов отиде при Радев, за да мъсти на МВР

Гласуване по пощата за българите в чужбина, иска шефът на Републиканци за България

Цветанов отиде при Радев, за да мъсти на МВР | StandartNews.com

Отмъщение за МВР бе в дъното на разговора на Цветан Цветанов с Румен Радев. Президентът остави лидера на разцепилата се в петък Републиканци за България в Б-отбора на извънпарламентарните партии, които събра на раздумка през уикенда. Първи в събота бяха любимците на Радев – хората на Слави, щурмовака Христо Иванов, Мая Манолова, Отровното трио и обвинената в нарушения „Възраждане”.

Месец преди изборите да има ротация на областните директори на МВР поиска Цветанов. "Голямата тревожност идва в организационната работа. За да има допълнително спокойствие у гражданите е нужно да има ротация на всички областни директори на полицията на МВР", каза МВР-шефът в първия екип на Борисов. Това щяло да прекъсне „зависимостите и интересите, които хора на място биха искали да упражнят върху гласоподаватели”. Според него така ще може да се противодейства и на купения вот от гетата. Идеята на Цветанов за разбиване на МВР включи предложението шефът на МВР-Благоевград да бъде пратен в Силистра за месец.

Цветанов настоя българите в чужбина да гласуват по пощата и също като протестърите на Иванов настоя за по-голямо ефирно време в БНР и БНТ.

Цветанов поиска избори в средата на април. Желанието му най-вероятно е продиктувано от факта, че след разцеплението на партията му, републиканците няма да смогнат с организацията на структурите си за вота и отчаяно искат отлагането му с колкото може повече време. Официално обаче Цветанов обяви, че едва ли не с идеята си помага на управляващите, които не били готови за вот на 28 март.

Цветанов категорично се обяви срещу идеята да се гласува в 2 дни, но пък прегърна предложението на щурмовака Христо Иванов за Биг Брадър на вота – броенето на бюлетините и попълването на протоколите да се предава онлайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай