Цветанов готов за избори Регистрираха партията му

Партията помоли съда да я впише в регистъра още днес. Процесите били динамични

Цветанов готов за избори Регистрираха партията му | StandartNews.com

Партията помоли съда да я впише в регистъра още днес. Процесите били динамични

Цветан Цветанов вече е готов да се явява на парламентарни избори. Съдът регистрира партията му „Републиканци за България”. Софийският градски съд реши да впише в регистъра на политическите партии „Републиканци за България”, предаде БГНЕС.

„Републиканци за България“ отправиха молба в днешното съдебно заседание съдът да постанови решение за регистрация и вписване в публичния регистър. Позицията на прокуратурата беше, че са спазени изискванията на Закона за политическите партии и да се допусне вписването на политическа партия „Републиканци за България“, както и не възрази по направеното искане за произнасяне от съда в зала.

„Българският съд, след като направи пълна проверка на внесените от нас документи, изпълни своите задължения по Закона за политическите партии и постанови решение, с което регистрира ПП „Републиканци за България“ и я вписа в регистъра на СГС“, каза след заседанието Виктор Серафимов. Колкото за мотивите защо искаха още днес, той каза, че така или иначе процесите са изключително активни. “Структурите на “Републиканци за България” се изграждат с бързо темпо, за нас беше важно с оглед на процеса днес да имаме решение, така че да спестим време с връчването. Така или иначе това е абсолютно от гледна точка на спестяване на времето”, посочи Серафимов.

„Това, което също е много важно, че от прокуратурата нямаше абсолютно никакви изисквания спрямо документите, които са внесени за регистрация и след като двете страни – ние от представителите от „Републиканци за България“ и от българската прокуратура, съдът счете да уважи тази наша молба, със съгласието и на прокуратурата, която нямаше абсолютно никакви възражения относно документите, които са предоставени по Закона за политическите партии“, допълни Цветан Цветанов. Той посочи, че също трябва да се има предвид и CОVID-мерките.

Решението може да се обжалва и протестира пред Върховния касационен съд в 7-дневен срок от днес, тъй като съдът връчи преписи от решението на присъстващите в залата представители на страните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай