Цацаров иска сваляне на имунитета на левскар

Цацаров иска сваляне на имунитета на левскар | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров ще внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) искане за сваляне на имунитета на кандидата за общински съветник в Плевен Борислав Георгиев. Причината е, че Георгиев участвал в погроми заедно с други ултраси на "сините" в Плевен, съобщиха от прокуратурата.

Според разследващите Георгиев е участвал в хулиганска проява, заедно с още петима души, фенове на Левски, в Плевен в събота. Същия ден в града е имало откриване на фен-клуб на отбора. След събитието част от феновете посетили заведение, стопанисвано от Георгиев, а след това тръгнали към друго - клуб "Модерно", пише lifesport.bg.

Там се скарали с управителя на заведението, който не искал да ги пусне. Скандалът прераснал в бой, мъжът бил удрян по лицето и тялото, а една от вратите на заведението счупена.

Според разследващите Георгиев е нанесъл удар с юмрук по лицето на управителя на заведението. Впоследствие е установено, че той е кандидат за съветник и заради имунитета си не може да бъде разследван. Затова от прокуратурата ще поискат ЦИК да свали защитата на Георгиев.

ЦИК вече даде разрешение кандидатът на ДПС в Самоков Трайчо Василев-Пиже да бъде арестуван. Той бе обвинен заради нападение срещу екип на "Нова телевизия" в ромската махала в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай