Цачева и Маринов се похвалиха пред ЕС-посланици

Последният мониторингов доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка беше тема на работната среща с посланиците на страните-членки...

Цачева и Маринов се похвалиха пред ЕС-посланици | StandartNews.com

Постигнатите резултати и набелязаните действия във връзка с констатациите на последния мониторингов доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка бяха тема на работната среща с посланиците на страните-членки на ЕС, съобщават от МВР.  В дискусията участваха министрите на вътрешните работи Младен Маринов и на правосъдието Цецка Цачева, председателят на ВСС Боян Магдалинчев и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.

Министър Маринов се спря на положителната оценка по показател 6 – борба с организираната престъпност. Бяха положени системни усилия за укрепване - законодателно и кадрово, на ГДБОП. Към момента службата функционира изключително резултатно, в синхрон със Специализираната прокуратура. Продължава работата по линия на корупцията – както чрез укрепване на вътрешния капацитет, така и в сътрудничество с всички останали институции, които имат за задача да й противодействат.

Политическата воля на правителството и обнадеждаващите оценки в доклада са гаранция за устойчивост и необратимост на процесите. Ще продължим да работим така, че Механизмът да бъде приключен окончателно преди край на мандата на тази Комисия – подчерта вътрешният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай