Тръмп може да дойде у нас /ОБНОВЕНА/

България е за пример на Германия и трябва да им кажеш на тях, че разходите ви за отбрана са над 3 процента от БВП, каза американският президент на Борисов

Тръмп може да дойде у нас /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com
  • Визите може да паднат, отнасяйте се добре с Борисов, каза Тръмп на българските репортери

Много е вероятно да дойда в България, само Борисов да ме покани. Това заяви американският президент Доналд Тръмп пред журналистите в Овалния кабинет, посрещайки българския премиер Бойко Борисов.  Тръмп увери, че е възможно да се говори за отпадане на визите за българи за САЩ. Може и да паднат визите, със сигурност ще го обсъдим, заяви Тръмп преди началото на срещата си на 4 очи с Борисов.

Имаме страхотно приятелство с България, много българи живеят в САЩ, каза още Тръмп.

Президентът на САЩ посрещна с прегръдка българския премиер Борисов на входа на Белия дом. Въпреки че не бе предвидено, Тръмп покани медиите на началото на срещата на четири очи в Овалния кабинет. Отнасяйте се добре с него, заръча на репортерите американският президент.

България е за пример на Германия и трябва да им кажеш на тях, че разходите ви за отбрана са над 3 процента от БВП, заяви още Доналд Тръмп. Повод за думите му бе фактът, че българските разходи за отбрана нарастват до 3,1 на сто заради покупката на осем американски изтребителя F-16. България купува страхотни американски оръжия, най-добрите в света, обяви Тръмп.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай