Тренчев: В бюджета няма идея за реформа

Тренчев: В бюджета няма идея за реформа | StandartNews.com

София. "След като се запознахме с бюджета, сме на мнение, че в него няма идея за реформа", коментирапо след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество Константин Тренчев, президент на КТ "Подкрепа", предаде "Фокус".

"Бюджетът за 2015 г. се разминава с управленската декларация. По един механичен начин се казва: "Дай да махнем още 10% навсякъде" - нещо, което съм виждал вече толкова пъти, че ми е омръзнало. Защото може някъде съкращенията да са 30%, някъде да са 100%, а някъде да се добавят хора", категорично заяви Тренчев, като добави, че има абсолютно излишни структури, но и такива, в които не достигат хора.

Президентът на КТ "Подкрепа" подчерта, че имат и питания по отношение на емитирането на нов дълг в размер на 8 млрд. лева и по какъв начин ще бъдат разпределени средствата. "Не се плаша от това да се вземе заем, а от това как ще се изразходва, защото в България доста заеми са отишли не по предназначение. Затова ще предложа механизъм за някакъв обществен контрол за разходването на тези заеми, защото иначе ще натоварим и правнуците си, което не е желателно", каза Тренчев.

"За енергетиката казах, че ако не се налее ликвидност, има опасност тя да спре напълно", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай