Тотев даде курбан за ремонт на шосе

Тотев даде курбан за ремонт на шосе | StandartNews.com

Свръхестествени сили пречели на старта на ремонта на "Коматевско шосе". Това наложи днес кметът на Пловдив Иван Тотев да прибегне до помощта на Господ и да направи курбан, който да помогне на начинанието. „Непрекъснато възникват някакви пречки, затова се помолихме Свети Прокопи да ни помогне", каза Иван Тотев, цитиран от Марица.бг. 100 килограма риба - толстолоб, пъстърва и шаран са сготвени на курбан за близо 300 миряни.

Градоначалникът обясни, че желанието на Общината, ремонтът да започне е голямо, но на всяка крачка нещо се случва, „което сякаш идва от небето" и спира реалната първа копка на булеварда. По негова молба в църквата „Свети Прокопи" в Коматево бе отслужен молебен, за да тръгне по-бързо проектът за ремонтите на четирите булеварда, финансиран с 30-милионния заем от ЕБВР.

Изграждането на новия бул. „Северен", който трябва да свърже моста на Адата и Брезовско шосе се отлага с една година. Съвсем изненадващо се оказа, че там трябва се отчуждят 8 имота с площ между 8 и 2500 кв. м., съобщи Иван Тотев.

Тепърва започват отчуждителните процедури на бул. „Северен", където строителните работи бяха планирани още преди седмица. „Собствениците на тези имоти са разбрали от медиите, че започваме да правим булеварда и са дошли с решенията на съда за реституция, постановени в края на миналата година", обясни кметът.

Той ще иска от ЕБВР разрешение, рамонтът на булевардите – „Коматевско шосе", „Руски", „Шести септември" да започне един след друг, а не по едно и също време, както е договорено с банката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай