Тотев с мерак за кмет, по през 2023 г.

Градоначалникът пуска шегички за отказа си да играе за трети мандат

Тотев с мерак за кмет, по през 2023 г. | StandartNews.com

Градоначалникът пуска шегички за отказа си да играе за трети мандат

С шеги и закачки кметът на Пловдив Иван Тотев отново потвърди днес, че няма да се кандидатира за трети мандат, независимо че има най-много номинации от местните структури - над 300. Запитан дали заради това няма да се откаже от самоотвода си, Тотев заяви: "Мога да цитирам Менда Стоянова."

Преди няколко дни на същия въпрос за трети мандат шефката на финасово-бюджетната комисия в парламента коментира пред "Марица": "Иван Тотев не е Корнелия Нинова, че да се отказва от думите си".

Пред журналисти днес Тотев каза още, че ако ще се кандидатира отново за кметското място, то няма е по-рано от 2023 година. По думите му, голямата подкрепа, която той получи от членовете на ГЕРБ в града на тепетата е признание за досегашната му работа.
"Това не означава обаче, че излизам от политиката или че няма да работя за Пловдив", каза още Тотев. Той все пак остава начело на градските структури на партията.

Тотев спомена, че  номинираните в ГЕРБ за кандидат-кмет на Пловдив имат опит. Това са областният управител  Здравко Димитров, кметовете на "Тракия" и "Централен" Костадин Димитров и Георги Стаменов.

Попитан кой от тях според него става най-много за кмет, Иван Тотев отговори : "Руси Чернев", визирайки главния редактор на "Марица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай