Тошко Йорданов видя съдбата на втория мандат. Ще говори ли с ПП-ДБ

Относно напрежението в ДПС, Йорданов коментира, че не е очаквал това в Движението

Тошко Йорданов видя съдбата на втория мандат. Ще говори ли с ПП-ДБ | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

При втория мандат ангажиментът е на "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Има такъв народ" е готов на разговори с тях, стана ясно от изявление пред Нова телевизия на председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Ако има желание за излизане от политическата криза, в ПП има и хора, които биха могли да носят отговорност на ниво експертиза, ние бихме водили разговори с всички, включително с тях. Но в самата коалиция ПП-ДБ има разминаване какво да правят с втория мандат. ДБ искат да го вземат, ПП искат да си играят на опозиция, описа ситуацията Йорданов. 

„ПП допреди две седмици заявяваха, че отговорността е на хората с първия или втория мандат. Те в момента са с втория мандат. По техни думи отговорността е тяхна”, посочи той.

Обясни още, че от ИТН биха подкрепили експертен или технически кабинет. „Това е кабинет, който преди да бъде съставен, е направена програма за управление. Първо да се направи програмата по сектори, след това се търси най-качественият човек”, каза Йорданов.

„Ако третият стигне до нас, ще гледаме да го реализираме", заяви още депутатът от ИТН.

Относно напрежението в ДПС, Йорданов коментира, че не е очаквал това в Движението.  „Видимо това са процеси, които са имали натрупване. Знаете, че когато има натрупвано напрежение, винаги има една точка на пречупване. Истината е, че никой не очакваше това да се случи точно в ДПС”, каза Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай