Петък,

Тошко Йорданов: Не търсим подкрепа от ДПС

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Не сме търсили подкрепа от ДПС за евентуален кабинет, просто изложихме приоритетите си. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов след консултациите с ДПС.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС: Държавният апарат да не се ползва като бухалка

Той посочи, че няма да взимат съвети от никого за това кои да са хората, които евентуално биха били включени в кабинета.

„Ние просто изложихме вижданията, които имаме за програма, за приоритети и за краткосрочни, и дългосрочни цели. След това представителите на ДПС направиха същото от името на тяхната политическа партия. Не сме искали подкрепа от тях за евентуален кабинет, не сме водили такъв диалог, просто изложихме нашите приоритети”, заяви Йорданов. И допълни: „Всички партии, предполагам включително и ГЕРБ, биха казали, че са за съдебна реформа. Просто изложихме приоритетите си. Те казаха, че за тях персоните и личностите в евентуалния кабинет са важни. Ние уточнихме, че това е наша отговорност и няма да взимаме съвети от никой. Няма да позволим на някой да ни казва кои да са хората. Тук бяхме пределно ясни. Когато бъде представен кабинет, когато се стигне до там, като партия ще си преценят дали им харесва, или не, дали ще гласуват, или не. Пак повтарям – подкрепа от тях не сме търсили. Нито те са ни предлагали хора, нито щяхме да ги приемем, дори да ни бяха предложили.”.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички