Терзиева: Всички сме експерти и работим за развитие

Терзиева: Всички сме експерти и работим за развитие | StandartNews.com

София. Всички министри са експерти и правителството работи за икономическо развитие, като е набелязало редица мерки в тази посока, коментира министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Отделянето на част от отговорностите на ресора й в министерство на инвестиционно проектиране не я притеснява, каза още министърът. Вече се работи по поправките в 82 закона, с които да стане това.

„Набелязахме много спешни мерки за икономическо развитие и стабилност и съм сигурна, че всички колеги са експерти. Захванали сме се яко да работим, за да изведем държавата по пътя за икономически растеж", посочи Десислава Терзиева.

Министърът коментира и че не се притеснява от критиките на германския и френския посланик, които осъдиха олигархичния модел в България.

„Ние сме експерти и не знам защо се стигна до критиките на френския и германския посланик", коментира Терзиева.

Магистрала „Тракия" е готова, потвърди отново Терзиева. Назначена е комисия по Акт 16 и в понеделник ще бъде официално открита.

Тя каза, че не се притеснява, че ще реже лентичка на магистрала, която е построена от управлението на ГЕРБ. „На практика тази магистрала се строи от 40 години, няма значение кой реже лентата, важно е пътищата да са добри. Винаги съм се изненадвала на приказките от рода „аз построих, аз дадоха парите". Това са пари на европейските данъкоплатци", каза Терзиева.

„Сега сме мотивирани да работим много бързо. През последния месец работим по споразумението за партньорство за усвояването на евросредства, заварихме една база, но не всичко е рози", заяви още министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай