Теменужка Петкова: Правителството работи добре

Теменужка Петкова: Правителството работи добре | StandartNews.com

В рамките на един конструктивен и откровен диалог всеки от нас изрази своята позиция по отношение на нашата съвместна работа както в изпълнителната власт, така и в българския парламент. Откровен диалог между коалиционни партньори. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с извънредното заседание на Министерски съвет.

"Правителството работи добре. Но ние имаме необходимост от това да бъдем достатъчно добре подкрепени и в българския парламент, тогава когато се внасят важни законопроекти и се взимат важни решения. След разговора, който проведохме в петък, мисля, че ще намерим правилното решение, така че да оставим България в едни стабилни ръце. Виждате каква е международната обстановка. Напрежението е много голямо. Това, от което всички имаме нужда, е стабилност. За да бъде стабилно управлението, то трябва да бъде стабилно не само в рамките на изпълнителната власт, но и в рамките на парламента", каза Петкова пред БНТ.

Електроенергийната система е в необходимата готовност да посрещне есенно-зимния сезон, заяви министърът на енергетиката. „Знаете, че през 2015-та година имаше тежка зима. От тогава всички си извлякохме необходимите услуги. Тежката ситуация тогава стана причина да направим и промени в нормативната уредба, която е свързана със сервитута на енергийните обекти в страната. Това беше една важна стъпка", обясни министър Петкова.

„Това даде възможност на електроразпределителните дружества да предприемат необходимите действия, така че да се елиминира риска високите дървета до електропроводите да причиняват щети и да водят до дисконфорт и проблеми в електроснабдяването на българските потребители", допълни тя. Енергийният министър обясни ще, че в момента съществуват достатъчно гаранции за това, че подаването на природен газ до българските потребители ще бъде нормално и няма да има проблеми.

„Хората трябва да бъдат спокойни. Погрижили сме се и сме предприели всички необходими мерки", увери министър Петкова.

Тя коментира и ситуацията около рудник „Бабино", където миньорите останаха няколко дни под земята в знак на протест срещу неполучаването на трудовите си възнаграждения. „Трудът на тези хора е много тежък. Те работят в много тежки условия. Поради тази причина всички ние трябва да се отнасяме с необходимото уважение към тях. Те са достойни хора", коментира министър Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай