Таков: СО се готви да подари училищен басейн

Според Иван Таков, за пореден път управляващите в Столична община се гласят да направят подарък по вече изпробваната схема

Таков: СО се готви да подари училищен басейн | StandartNews.com

Столична община подготвя процедура за отдаване под наем за ползване в извънучебно време на вече ремонтирания и пуснат в експлоатация басейн в 30-о СУ "Братя Миладинови" в район "Възраждане". За това съобщи заместник-председателят на групата на социалистите в СОС и на БСП - София Иван Таков и добави, че е въпрос на време да бъде внесен доклад за гласуване от Столичния общински съвет, след като вече има официално становище от заместник-кмета доц. д-р Тодор Чобанов. В него той изразява положително становище и подкрепя писмото на кмета на район "Възраждане" Савина Савова. Чрез него тя се присъединява към молбата на директора на 30-о СУ Атанаска Рейха за стартиране на процедура за отдаване под наем на басейна, който е публична общинска собственост. Посочената причина за това тяхно желание е недостатъчният училищен бюджет за покриване на разходите за издръжка на ремонтираното съоръжение.

"Много неприятно се изненадах от тези планове, коментира Иван Таков, който е заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет в СОС - Възстановяването и обновяването на плувния басейн на 30-о СУ е кауза на БСП - "Възраждане". Години наред се борихме това съоръжение да бъде ремонтирано и пуснато в експлоатация, след като повече от 30 не работеше. Преди две години се преборихме за финансиране от 2 милиона лева през Столичния общински приватизационен фонд за реконструкцията и модернизацията на басейна. Уговорката и разбирането тогава беше това съоръжение да се използва безплатно по график от всички ученици на територията на "Възраждане". Все пак, това е единственият училищен басейн в района. Онова, което виждам сега, е пълно отмятане от всички досегашни наши уговорки. И го приемам лично, защото съм един от инициаторите, заедно с родителите на деца от училището, да се случи този ремонт и басейнът днес да функционира".

Според Иван Таков, за пореден път управляващите в Столична община се гласят да направят подарък по вече изпробваната схема с басейна на 88-о училище в "Овча купел". "Всички помним как Столична община инвестира 4 милиона лева за ремонта му, а след това беше отдаден под наем срещу символичните 900 лева на месец, каза той. - Категорично смятам, че Столична община трябва да поеме издръжката на басейна в 30-о СУ, след като инвестира 2 милиона лева за възстановяването му! За мен е недопустимо управляващите в Столична община да не се ангажират, след като бюджетът на училището не е достатъчен. Това са пари, вложени в здравето на нашите деца. А то няма цена. Затова ще го кажа много ясно: Долу ръцете от басейна на 30-о училище!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай