Свиленски: Борисов сам се унижава

Така депутатът от БСП коментира изслушването на премиера в оставка

Свиленски: Борисов сам се унижава | StandartNews.com

„Премиерът явно продължава да бъде един объркан човек. Няма как да квалифицира идването си в българския парламент като народен съд. Ако сега го вижда по този начин, преди един месец пак ли го виждаше така, преди една година, когато имаше пълно мнозинство, пак ли го виждаше като народен съд. Българските граждани вече трябва да разберат оправданията на Борисов”. Така Георги Свиленски от БСП коментира пред Нова тв думите на премиера в оставка Бойко Борисов по повод усилията да бъде изслушан в парламента.

Според социалиста Борисов искал да унижава и да използва - депутати, министри и български граждани с едно единствено условие - неговото по-дълго съществуване във властта.

„Искаме да дойде в парламента, както е по Конституция, за да представи плана за възстановяване. Аз разбирам притесненията, вероятно не може да го представи. През всички тези години, когато сме викали премиера по различни въпроси, винаги ни се отговаряше, че въпросът не е от компетенциите на Борисов. Предполагам, просто той няма да може да се справи с тази задача. Заради това са всички тези опити да бъде скрит. Не да бъде унижен от опозицията или някой друг, може би, неговите представители се притесняват от това да се самоунижи”, обясни Свиленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай