Четвъртък,

Студентските бригади в САЩ са само отложени

От: Иван Ватахов -
A
A
A

„Българското правителство се справя невероятно в борбата с коронавируса и благодарение на предприетите противоепидемични мерки успявате успешно да потискате кривата на разпространението“, заяви посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа на среща с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщиха от МВнР.

Мустафа благодарила и на служителите на Министерството на външните работи, които в денонощен режим и в реално време информирали всички акредитирани в София дипломатически мисии за мерките, които се вземат от българските власти, по повод пандемията, като дават информация и по всякакви запитвания на посолствата.

„Вашите хора отговарят на над 100 въпроса дневно, отправени от дипломати. Страхотни са“, отбелязала посланик Мустафа.

От своя страна министър Захариева отбелязала помощта на Държавния департамент и на Американската агенция за международно развитие на САЩ, които  дариха на България 500 000 долара за помощ в борбата с коронавируса. Посланик Мустафа заяви на срещата, че САЩ ще предоставят още медицински материали.

„Благодаря на САЩ за подкрепата, която оказват на България по време на тази криза“, каза министър Захариева.

Българският първи дипломат и американският посланик били единодушни, че отмяната на ограниченията, свързани с коронавируса, трябвало да става поетапно, за да се избегнат рискове от още по-голямо разпространяване на болестта. В тази връзка и по повод интереса на много български студенти към програмата „Work and Travel“, посланик Мустафа заяви, че студентските бригади към момента не са отменени, а само отложени, като посолството ще информира обществеността щом бъде взето решение.

Министър Захариева и посланик Мустафа обсъдили широк кръг въпроси от международния дневен ред, като отделиха и специално внимание на положителните стъпки по отношение на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани и на борбата с дезинформацията.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички