Стойчев: ГЕРБ да върне мандата, да не се унижава

Правителството на ИТН да не е партийно и с договорен срок

Стойчев: ГЕРБ да върне мандата, да не се унижава | StandartNews.com

"От ГЕРБ може и да си спестят унижението от дискусия по проектокабинета и да върнат мандата" - коментара направи пред БНР социологът Кънчо Стойчев от "Галъп интернешънъл.

По думите на социолога погледите на всички са заковани във втория мандат - на "Има такъв народ" (ИТН): "След няколко дни ще знаем посоката на случващото се".

Според него най-доброто за страната ще е да бъде съставено правителство от втората политическа сила, но не партиен и коалиционен, а "договорен в честни и смели разговори с т.нар. партии на протеста и подкрепен от БСП и ДПС", който да е с много ясен хоризонт от 9 до 12 месеца:

"С много ясни приоритети и с ясна група, която преговаря и координира действията. Трябва да се поеме категоричен ангажимент да не се сваля това правителство за договорения срок - ако има несъгласия, гласува се против и няма драма. По този начин страната ще се движи напред само по въпросите, по които има консенсус".

Стойчев посочи, че ще бъде предателство към избирателите, ако не бъде съставено правителство.

"Чудеса от нови избори няма да се случат - никой няма да получи 121 гласа. След едни нови избори може да се окаже по-сложна ситуацията, така че картите са на масата и трябва да играем с тях", коментира още социологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай