Стартира бурна есенна сесия на парламента

Пред Народното събрание има организиран протест, който поиска оставка на правителството

Стартира бурна есенна сесия на парламента | StandartNews.com

Народните представители се връщат на работа в новата сграда на бившия партиен дом, а в седмичната им програма е записано, че ще започнат есенната сесия на парламента с ветото на президента Румен Радев върху Закона за подземните богатства.

Заседанието ще започне обаче с обръщение към народа и Народното събрание на държавния глава Радев. След него парламентарните групи ще направят изявления във връзка с началото на новия политически сезон.

Междувременно пред Народното събрание има организиран протест, който поиска оставка на правителството.

В програмата на НС е записано, че в четвъртък пък ще се гласувана оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов, след като той я подаде миналата седмица. От НС заявиха пред "Монитор", че все още няма внесено проекторешение, а е само планирано и все още не се знае кой ще бъде неговият заместник.

В същия ден трябва да разгледат на първо четене и промените в ИК внесени от ГЕРБ и ДПС. Също така ще гласуват прекратяване на пълномощията на председателя на Централната избирателна комисия Стефка Стоева, след като тя си подаде оставката. В четвъртък ще разгледат още на второ четене и промените в Закона за съдебната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай